ZET u realnom vremenu – zašto, kada i kako?

You may also like...

8 Responses

 1. Oblačko says:

  Mislim da je CLOUD idealna platforma za ovo, bez potrebe za skupim nadogradnjama sustava. ZET bi svoje podatke dostavljao poslužitelju u cloud (dakle, jedan “korisnik” više za postojeći sustav), a iz clouda bi se serviralo svima ostalima. Podaci su ionako javni, tako da problema povjerenja u cloud nema. Ako ima netko kompetentan da napravi kalkulaciju mjesečnog troška?

 2. anonymous says:

  Um, “cloud”? A sto drugo je Google Transit? Pa naravno da Google ne zahtijeva za svakog korisnika podatke sa ZET servera. To bi moralo biti daleko manje opterecenje nego ZETcheck.

 3. Anonymous, pod hostanje u cloudu više ciljam na slučaj kada bi ZET isti feed(ove) dao na korištenje svima, ne samo Google Transitu – kao što to radi Transport for London (puno istovremenih upita od strane raznih 3rd party aplikacija).

 4. Oblačko says:

  Ne mora Google ništa skidati, dovoljno je da javascriptom usmjeri browser korisnika da skine pozicije, a onda ih takodjer JS-om interpretira na mapi, pretpostavljam da i ZETcheck tako nekako radi. Druga varijanta je da ZET svakih X sekundi šalje sav promet (pozicije) Googleu koji onda opslužuje korisnike (na prethodno opisani način), ali ne znam zašto bi Google to radio badava. Ovaj prvi način može imati problema s peakovima, a s drugim to nije problem jer je opterećenje konstantno i predvidivo, a ako tako radi, zašto bi se onda ZET bunio da mu treba space-shuttle oprema? Zapravo, nisam uspio nigdje naći kako to točno tehnički radi, informatičari u ZET-u valjda znaju.

 5. Miroslav says:

  Ovako izgledjau javni GTFS feedovi: http://transitfeeds.com/
  ZET-a nema na popisu jer su internom odlukom odlucili ne proziti tu informaicju javno.
  Osobno se ne slazem i volio bih od ZET-a dobiti GTFS fajlove. Poslao sam im PPI za to, nadam se pozitivnom odgovoru.

 6. Ivan says:

  Neznam, da li ste dobili odgovor od zeta na ona postavljena pitanja koja smo im trebali poslati, ali ja sam upravo dobio odgovor od njih na svoj mail….

  Cudno, djeluje kao zakasnjeli damage controle 🙂

 7. Miroslav says:

  Dobio sam odgovor 6 dana nakon sto sam poslao upit. Nisam zadovoljan odgovorima jer na 50% pitanja nisu odgovorili. To je ono kao kad procitas prvu recenicu, zakljucis o cemu je knjiga i onda napises lektiru 🙂

 1. 08.10.2014.

  […] UPDATE: priča se nastavlja – ZET je u međuvremenu reagirao priopćenjem, o čemu pišem u idućem postu ovdje. […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.