Android Auto bez Androida u autu

You may also like...

83 Responses

  1. Ivan Gr says:

    Pozdrav,
    odradio sam sve korake kako ste naveli, ali mi je i dalje nedostupna (zatamnjena) ikonica aplikacije Android auto na ekranu automobila.
    Automobil je kia stonic 2018.

  2. Adrijan says:

    Odradio sam sve korake,ali kada pokrenem aplikaciju na mobitelu javlja grešku “Google play services not available at the moment….” i sruši se…

  3. Petar says:

    Poštovani,
    imam suzuki vitara. Htio bih na ekranu dati instalirati Android Auto preko smartfona (One plus One).
    Nemam toliko informatičko znanje da bih to mogao sam napraviti, zato se obraćam Vama da mi preporučite nekoga tko bi mi to (uz nagradu, naravno) htio ugraditi i podesiti.
    Hvala unaprijed i srdačan pozdrav,
    Petar
    Mob. 098.203106

  4. zeljko says:

    laguna 3,2015 i nemam na multimediji android auto,da li moze to sve da radi bez te aplikacije

  5. Ivica says:

    Poštovanje,
    Imam Peguot 308 2014g,ekran 7 inca,nema navigaciju i nema mirrorscreen,ima blututh i usd,aplikaciju sam skinuo i radi na mobitelu ali ne ekranu auta zanima me dali se može ikako povezati,hvala!

  6. Vladimir Mudražija says:

    Pozdrav,
    Imam Astru 2016,kod navigacije(preko Android auta) kada hoću koristiti Waze ekran od mobitela mi stalno mora biti osvijetljen,čim se zatamni prestane mi raditi,a kad prebacim na Google karte stalno mi piše da traži lokaciju tako da ne mogu koristiti ni jedno ni drugo.Možete li pomoći?

    • Na žalost, ovako preko interneta vjerojatno ne mogu baš puno pomoći.

      Imate li najnovije verzije Android Auto aplikacije i Wazea?

      Ovo drugo mi zvuči kao da Google Maps pokušava koristiti GPS od automobila, a ne može do njega iz nekog razloga. Da li možda u postavkama Google Maps ili sustava na automobilu imate negdje opciju da odaberete hoće li Android Auto koristiti u auto ugrađeni GPS ili da koristi GPS sa mobitela?

    • Još nešto vezano za ovaj drugi problem – Google Maps su podešeni da kroz AA koriste GPS od automobila, da li je on ispravan?
      Waze to ne radi (uvijek koristi GPS mobitela), pa ako Waze ima GPS poziciju, a GMaps ne, to bi ukazivalo na problem s GPSom automobila.

  7. Marko says:

    Pozdrav,
    Kako da saznam jel mi multimedija podrzava AA, ne prebacuje mi sliku sa telefona posle instalacije. Vozim Fiat Tipo 2018

  8. Igor says:

    Pozdrav, imam škodu karoq (nova), mobitel s7Edge, skinuo androidauto, playservices skinuo i updateo, rebootao mob, i dalje ne mogu pokrenuti android auto, poruka “something went wrong, čini se da Usluge za Google play trenutačno ne funkcionira”

    • Hm, da, ovo je greška koja se u novije vrijeme pojavi ljudima. Probajte ovaj recept s Reddita: “uninstalled AA, Then disabled Google Play. Cleared data and cache of Google Play and Google Play Services Apps. Reenabled Google Play and install AA”

  9. Martina says:

    Pozdrav
    Od 12 mj prošle godine imam kiu rio, instalirala uspješno android auto i radio je na ekranu u autu. Krajem 4 mjeseca ove godine uključujem aplikaciju ali u autu se pojavljuje greška- auto ne prepoznaje uređaj. Ponovo sam preuzela aplikaciju android auto, android apk ali i dalje ne radi. Što još mogu učiniti?

    • Bok, na žalost, nezahvalo je dijagnosticirati ovako na daljinu, ali ‘ajmo probati…

      Osim što ste probali s najnovijom verzijom aplikacije, ono što zna ljudima pomoći jest da obrišu app data i app cache za Android Auto aplikaciju.

      Isto tako, nekad ljudima problem rade USB kabeli – bilo da koriste neoriginalne, bilo da koriste originalne ali ih iz nekog razloga auto više “ne voli”. Dakle, pokušajte i s drugim kabelom.

      Koji je mobitel u pitanju?

    • Bok Martina, danas je izašla nova verzija AA aplikacije, pa možda da probate i s njom?
      https://tinyurl.com/y5tgn8tr

  10. Nebojsa says:

    Da li ovakav android auto moze da koristi instalisane u mobitelu navigacije bez interneta – npr maps me ili hero to go?

    • Ne, aplikacija mora podržavati AA.

    • Btw, znate da i Google Maps ima offline mod? Možete skinuti karte na mobitel, pa ne trošite data promet.
      U glavnom izborniku pod Offline Maps ili tako nešto slično, ovisi o prijevodu. Označite područje koje želite da se skine na mobitel i to je to. Skinute mape vam se automatski osvježavaju svakih 30 dana ili tako nešto, pa ispada da je to skoro kao i neka od ovih gore aplikacija.

  11. Ratko says:

    Poštovani, imam huawei p smart 2019 i kad želim provesti instalaciju skinute aplikacije( one gdje piše da se može skinuti) na kraju instaliranju mi piše da ne može, ništa ne nudi kao ono samo ovaj put…

  12. Ratko says:

    Piše da Google usluga trenutno ne funkcionira

  13. Suzana says:

    Postovani danas sam ukljucila mobitel preko usb i android vise auto ne prihvaca. U 11 mj sam instalirala po vasim upustvima i radila je do sad besrijekorno.
    Izbrisala sam cak aplikaciju i probala ponovo isntalirati ali izbacuje da nesto nije u redu i onda pise da google ne podrzava tu aplikaciju..
    Radi se o novoj opel astri 2018 sto se tice auta a mob je samsung A7.. kazem do sad je sve radilo bez problema i kod prve instalacije u 11 mj se odmah instaliralo a sad nikako nece..

    • Što točno napiše u poruci o grešci? Pokušajte s nekim drugim kabelom, to nekad zna pomoći.

      • Suzana says:

        Imam orginal kabel s kojim je do sad funkcioniralo bez problema pa bi mi bilo glupo da sad odjednom vise ne radi..kaze da je aplikacija instalirana i kad odem na otvori izbaci da google play ne podrzava tu aplikaciju u nasoj zemlji..

        • Slažem se, bilo bi glupo, ali nekad zna biti u tome problem. Ako imate pri ruci drugi kabel, probajte, ništa ne košta.
          Isto bi moglo pomoći da nakon reinstalacije obrišete app cache – Settings, Apps, Manage, AA, Force Stop, Clear cache.

          Na kojem vam točno ekranu izbaci ovu poruku? Što točno napraviti prije nego ona iskoči?

  14. Suzana says:

    Instalirano i radi bez problema i na orginal kablu kao i do sada..neznam zasto ali je app sama zabranila pristup android autu i kad sam dozvolila pristup svemu radi sad opet bez problema. Hvala vam na pomoci 🙂

  15. Branko says:

    Poštovani,

    Aplikacija instalirana i radi, ali voice control radi samo u google maps, kad mu kažem bilo na engleskom bilo na hrvatskom recimo “call john” odgovara da ne zna kako da mi pomogne. Ima li kakvo rješenje ili jednostavno stvar ne radi.

    • Voice commands van GMaps zna ovisiti o konkretnom autu. U nekima po defaultu skuži da zvuk s mikrofona u autu treba poslati u AA, dok drugdje voice tipka (na npr. volanu) pozove voice commands auta.
      U nekim autima pali ako se duže drži voice tipka.

  16. Ivan says:

    Pozdrav. Imam mazdu 3 2016 godiste. Mozete li mi pomoci kako spojiti mobitel na ekran u autu, najvise zbog navigacije? Screen mirroring ili tako nesto? Hvala

    • Najjednostavniji i najpouzdaniji način jest da odete u Mazdin servis i za cca. 1400 kn kupite modul s USB portovima koji će zamijeniti sadašnji, i omogućiti vam da koristite Android Auto ili Apple Car Play.

      (postoje i neki hackovi, ali ovo gore je dugoročno najjednostavnije rješenje)

  17. Francesko says:

    POzdrav. Da li je moguce preko andorid auta pokrenuti youtube i prebaciti video sa moba na MediaNav. Pokusavao nema sta nisam, ne ide. Unaprijed hvala na pomoci

  18. Francesko says:

    Poštovani hvala na odgovoru. Imam jos jedno pitanje. Koja verzija je stabilna AA. Skino sam novu verziju AA i radilo je par puta i onda je prestalo i nece da mi ocita na MediaNav. Kako obrisati svaki trag prethodne instalacije svih filove, pa da ponovo pokusam instalisati. Hvala na odgovoru.

    • Na APKMirror možete pronaći i starije verzije, no ne mogu reći koja bi bila “najstabilnija”. Obično je to najnovija, no u slučaju problema, a prije nego posegnete za starijom verzijom, probajte:
      – provjeriti da li je problem u USB kabelu koji koristite
      – dugim klikom na ikonicu AA pa pod App Info obrišite prvo cache, a ako to ne pomogne, onda i app data

  19. Francesko says:

    Uspio sam pokrenuti ovu novu verziju. Velika hvala na pomoci. Pogledao sam neke tutorijale strane vezano za povezivanje programa Carstreming I AAMirror sa AA. Koliko ste upoznati sa tim?

  20. Tomislav says:

    Pozdrav,posjedujem auto bez Bluetooth,USB i kojekakve moderne tehnologije.Na serijski radio sam spojio aux kabel,za multimediju koristim Samsung galaxy tab A 10.1 LTE,posjedujem Samsung galaxy s9+,pitanje glasi: jel moguće upariti ta dva uređaja bluetoothom,a da tablet u Android auto aplikaciji preuzima pozive s mobitela,i koje beneficije mogu izvući iz uparivanja ta dva uređaja?

  21. knovak says:

    Skinuo sam verziju arm jer mi arm64 nije htio prihvatiti GALAXY J3
    Nakon instalacije nisam mogao pokrenuti AA jer “ova stavka nije dostupna u vašoj zemlji” .
    Ima li rješenja?

  22. Zoran says:

    Bok,
    instalirao sam si AA i na mobu radi sve ok ali kad mob spojim u auto (kabelom ili bluetoothom ) ne prikazuje mi zaslon sa mobitela ( uključen AA na mob) odnosno vidi mi mob samo kao usb memoriju, auto peugeot 2008 iz 2019 g. nemam mirror screan u opciji. Mob je J6 Samsung.Molim za pomoć.

    • Nisam siguran da sam dobro razumio pitanje. Nemate Mirror Screen u opremi auta, ili nemate Mirror Screen (Android Auto) kao ponuđenu opciju za pokretanje?

      Ako imate MS/AA u opremi auta, pokušajte s nekim drugim USB kabelom.

  23. Zoran says:

    Nemam MS/AA ,

  24. tomislav1 says:

    Instalirao sam AA na opisan način i spojio USB kabelom (Samsung A8) s Tiguanom (2018.g) i sve radi ( i Waze također). Prije sam pokušavao s Mirror linkom i FloatingApps ali to nikad nije radilo ni približno dobro kao ovo.
    Zahvaljujem na ideji i uputstvu
    P.S.Kako AA nije iz AppStora kako će se raditi upgrade softwarea?

  25. Mali says:

    Dali radi AA na Renault Kadjar R Link

  26. Zoran says:

    Poštovani, nemam originalni USB kabl od telefona, kakav kabl da nabavom da bi telefon mogao spojiti na Fiat 500x Uconnect?

    • Bilo koji kvalitetniji USB kabel – recimo, ako imate Samsung kupite Samsungov orig. kabel ako vam je zgodno. Alternativno, Anker, Aukey, Cellular Line su kvalitetni kabeli.

      Ono što ljude nekad zna mučiti jest prljavština na USB konektoru telefona. No, dovoljno je uzeti drvenu čačkalicu ili nešto slično tanko i nemetalno i malo proći po unutrašnjosti konektora. Ovo je vrlo lako napraviti na USB-C konektoru, nešto teže na microUSB.

  27. Ivan says:

    Poštovani!
    Skinuo sam AA verzija 5.1.500643-release uredno radi na Huawei P20 lite ali kad ga uparim sa origigi USB… mob se samo puni a zaslon na Astri 2016.ne reagira… postavke posložene na AA i na autu…probao sam u ovih dva dana sve…mijenjao postavke ,drugi USB palio auto,gasio auto prvo upario mob sa autom, pa poslije
    obrnuto….ne znam nisam pametan…istina nisam baš na ti sa ovakvim stvarima, ali u ova dva dana pročitano brdo informacija i savjeta i ništa.
    Molim Vas ako mi možete pomoći!
    Hvala i L.P.

  28. Ivan says:

    Hvala na odgovoru !
    To sam i mislio jer sam negdje pročitao da nije kompatibilan….
    Ali ću izdržati još četiri mjeseca i kupujem novi mob…dobro ću razmisliti koji….

  29. Damir says:

    Poštovani!

    Imam Suzuki S-Cross, 2019.g, sa njegovim pripadajućim Infotaimentom. Također sam imao mobitel Xiaomi RedmiNote 5Pro. Prilkom instaliranja AA, spajanja na infotaiment, sve je radilo super. No međutim, sada imam novi mobitel, Xiaomi MI9 i nastaju problemi.
    Prvo, neke AA aplikacije uopće ne želi pokrenuti ( aplikacija nije instalirana ). Uspio sam instalirati verziju v,5.1.500643-release,ali—kad mi javi da je aplikacija instalirana, opcija “otvori”….ništa…jednostavno na mobitelu nema aplikacije, a vidim da se ubacila u mobitel i to System, pa nemogu onda niti izbrisati, osim ako nemam mobitel root-an.
    Čak prvi put kad sam instalirao tu verziju, priključio mobitel sa USB kablom na infotaiment, pokazala se ikona na mobitelu, krenule postavke, i kad sam trebao uključiti Lokaciju, opet ništa. ponovno pokušao spojiti i instalirati par puta, ali ništa. Niti na Infotaimentu, niti na smartphoneu..ništa.
    Eto, zamolio bih Vas ako imate kakvo rješenje za ovaj problem.
    Unaprijed vam hvala!!

    • Ova kombinacija da neke aplikacije nemate u AA i da AA ne radi može biti da mu smeta dual apps funkcionalnost. Probajte disableati dual apps.
      Isto nekad pomaže aktivirati “bluetooth while driving” flag u dev options.
      Iako, vidim da MIUI 11.xxx ima tonu problema s AA (ili obratno), tako da ne znam koliko sam vam pomogao.

      • Damir says:

        Poštovani!

        Probao sam sve opcije, jednostavno ne radi.kod prvog spajanja na multimediju, sve ok, dok god ne krene postavka AA.I onda opet ništa.
        Dali možda imate. ili znate koju drugu aplikaciju, koja je barem približno slična, da probam instalirat nju.
        Unaprijed Vam puno hvala!!!

  30. Ivan says:

    Pošt.
    Imam tvornički instaliranu AA u mobu Samsung A51.Pokušao sam se spojiti na info zaslon od auta (Opel Astra 2016.)sve postavke napravio propisno ,AA svijetli zeleno i isto tako USB spojim ja USB u auto i drugi kraj u mob..na zaslonu auta poruka da će se veza auta i bluetootha raskinuti i da stisnem promijeni uređaj i da stisnem prebaci…kad sam stisnuo prebaci na mobu logo dobro došli…ispod poruka početak… ja stisnem a ono nova poruka AA je prestao odgovarati…ako želim nastaviti moram iskljućiti USB iz moba i ponovno uključiti…ali ništa opet prijašnja poruka i tako u krug…probao i drugim kablom ništa ..molim pomoć! Hvala i L.P.

  31. Borna says:

    Poštovani gospodine Ilišević,

    Čitam vaš članak i komentare, i nisam pronašao svoj rješenje za svoj konkretan slučaj. Nadam se da će te mi moći pomoći.

    Naime, vozilo je Audi A3 Sportback iz 2016te godine sa Audi MMI Infotaintment sustavom koji ima opciju Apple Car Play i Android Auto. Apple Car Play radi bes greške, dok na moj telefon (Samsung Galaxy S10e) koji ima tvornički instaliran Android Auto ne radi baš dobro.
    Primjetio sam sljedeće:
    Dok sam u Hrvatskoj, i na telefonu nemam odobrenu lokaciju, sve radi super(muzika, poruke, pozivi itd.). Čim odobrim lokaciju i telefon pronađe poziciju izbaci me iz AA i telefon javi grešku. U Italiji je recimo sve radilo bez problema. Probao sam Clear Cache i Data, probao sam s više različitih kabela, što originalnih što neoriginalnih. Rezultat je uvijek isti. Izbrisao sam i sve update-ove aplikacije i instalirao sa apk mirrora aktualnu verziju, i nisam je update-ao sa Play store-a, iako mi nudi tu opciju, problem je isti.

    Imate li Vi još neki prijedlog kako bih to mogao osposobiti?

    P.S. vezano za Italiju, ona je na popisu zemalja koje imaju otvorenu opciju Android Auto, dok Hrvatske nema na tom popisu. To je očito problem, mene zanima ako se to može nekako zaobići, obzirom da u komentarima vidim da je nekim ljudima radio ili radi super?

    Hvala i lijep pozdrav.
    Borna

    • Hm, da, kod telefona koji dolaze s built-in AA zna biti takvih čudnih problema u zemljama gdje AA nije službeno podržan. Iako, ovo je prvi puta da vidim da po GPS lokaciji mijenja ponašanje – jedino relevatno bi trebalo biti je li zemlja Play Storea na listi podržanih, a ne gdje se u tom trenutku telefon nalazi.

      Prije par dana je izašla nova verzija na APKMirroru, predlažem da:
      1. obrišete telefon iz MMI-ja
      2. uninstall AA, clear cache i data od appa, novi install s APKMirrora
      3. dodate telefona u MMI

      Dodatno, ako vam nije problem zbog kupljenih aplikacija, preostaje vam još samo promijeniti zemlju u Play Storeu u npr. Njemačku. (analogno kako je i za Apple CarPlay potrebno da je App Store iz neke od podržanih zemalja).

  32. Ivan says:

    Pošt.
    Uspio sam dobiti apk na zaslon i sve ok…od pet USB kablova ostavio sam onaj koji mi je najviše otvarao apk …ikona na zaslonu auta mi je na početku i piše PROJEKCIJA …kad uparim USB sa autom imam poruku PREBACI i OTKAŽI…ja stisnem prebaci i u više pokušaja uspijem dobiti apk na zaslon auta…
    Pitanje: da li se može nabaviti neki učinkoviti kabel ili moramo čekati bežičnu konekciju…kada se to očekuje i kojji uvjeti moraju biti zadovoljeni
    Hvala na odgovoru !
    L.P.

  33. Ivan says:

    Pošt.
    Nakon par dana uspješnog korištenja aplikacije danas nisam mogao upogoniti apk.
    Sve spojim uredno…pojavi se link na zaslonu auta da se povezuje apk a da ce se veza sa mobom raskinuti…nudi se PREBACI ili OTKAŽI stisnem prebaci …zaslon pocrni…stisnem meni (onu kučicu) na zaslonu vrate se ikone osim car play i AA koje su zatamnjene…vratim se na meni i pojavi se origigi ikona Apk stisnem na nju a ekran se poet zacrni ..
    ištekam i uštekam kabel iz moba i vrate se sve kone…samo sada nema više origigi ikone nego ikona PROJEKCIJA…opet ponovno stisnem na tu ikonu i nudi opet PREBACI…i tako u krug sve se ponavlja…ne znam gdje je greška…u jednom momentu dobio sam glas navigatora ali bez slike…meni je problem slike stavljati u ovaj post ili neki video…jer nažalost nisam baš educiran…dva dana pokušavam sve moguče varijante ali na žalost bez rezultata…znam da vam je teško na ovaj način dati rješenje ali ako mi možete na neki način pomoči bio bih vam jako zahvalan..čekao sam par mjeseci da promijenim mob i uzeo Sam.Gal.A51 zbog instalirane Apk.
    Nisam vjerovao da ču imati ovolikih problema…
    kad bi znao da netko u ZG te probleme uspješno rješava bez dileme bih dao znalcu u ruke da mi to riješi(naravno uz naknadu)…pa bih lijepo zamolio ako znate da me uputite na pravu adresu….još jednom moja
    isprika i puno hvala….
    Moj kontakt 0915510637
    L.P.

  34. Ivan says:

    Pošt!
    Evo kad sam stigao kući pokušao sam da uparim AA i mob te ne mogu vjerovati… od drugog pokušaja sam uspio …izašao sam iz apk, ostala orig.ikona na zaslonu i više puta sam uzastopno izlazio i aktivirao navigaciju… nakon male pauze od jedno pola sata pokušao opet ali ništa i tako još nekoliko puta i uzalud.Zvao sam centralni servis od Opela i dobio referentnog čovjeka koji mi je rekao da je Opel problematićan da nekima radi navi. a nekima ne…službeni stav Opela je da ne mogu ništa napraviti jer da u HR ta apk nije podržana ..barem zasada …abdejtanje ili mijenjanje softvera nema nikakvu učinkovitost…što se njega tiće poznato mu je da ljudi skidaju apk mirror i to je ok …kada govorimo o službenoj aplikaciji na A.10 Opel uredno radi na Car Play znači iPhone …kazao mi je da je i on imao problema sa apk na svojoj astri i da je odustao, dok njegov prijatelj nema s time problema …
    Još jednom hvala i L.P.

  35. Jakub says:

    Postovani, da li je moguce povezati AA sa wolkwagenovim uredjajem rns315 na passsatu b7. Taj uredjaj nema USB input za povezivanje kablom, ali se moze povezati bluetoothom.
    Hvala unaprijed

    • Ne. RNS serija ne podržava Android Auto.
      Za korištenje AA morali bi RNS315 zamijeniti nekim aftermarket head unitom koji podržava AA (Sony, Pioneer, Kenwood itd.).

  36. Jakub says:

    Hvala Vam na odgovoru. Pozdrav!

  37. Hoki says:

    Kako se spojiti ma app connect zbog mobitela huawey p 40 mi se ne zeli spojiti bez google servisa

  38. Josip says:

    Da li je za ovo potrebno imati aktivirani appconnect od ovlastenog servisa?

    • Nije potrebno imati podršku za Android Auto u automobilu. Sve se vrti na mobitelu, potpuno neovisno o tome što imate ili nemate u autu. Tehnički gledano, ne treba čak niti radio u autu 😀
      Iako je naravno dobro imati barem Bluetooth da preko njega možete razgovarati i slušati glazbu/glas navigacije dok koristite Android Auto na mobitelu.

  39. Josip says:

    Mislio sam na to da se zaslon mob. projecira na display sustavu automobila?

  40. Dean Pandl says:

    Trebam pomoč.
    Imam auto radio pioneer av-x2700 bt s mirrorlink-om i telefon samsung s9 s andridom 10.
    Nemoguce skinuti vjerodajnicu jer je samsung ugasio podrsku za isti.
    Što učiniti kako bih dobio zaslon mobitela na ekranu pioneer-a(bitno mi je zbog navigacije)

    • Nažalost, nemam iskustva s MirrorLinkom :-/
      No, budući je ono što MirrorLink nudi dosta ograničeno u odnosu na Android Auto i Apple CarPlay, ako prilike dopuštaju na vašem bih mjestu razmislio o zamjenu head unita s nekim koji podržava AA/ACP. Time bi ne samo dobili bolje iskustvo korištenja, nego i npr. wireless AA ako se odlučite za head unit koji ga podržava (recimo, za Pioneer neki od ovih europskih modela: https://www.pioneer-car.eu/eur/products/multimedia-receivers).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.