Zna li ZET što je internet?

You may also like...

11 Responses

 1. Lastan says:

  Rečeno – učinjeno. Mail napisan i poslan.
  Istina, ne *pretjerano* ljubazan… 😀

 2. S jednog drugog Fejsa, potencijalno korisne dodatne adrese za slanje:

  ivan.milicevic@zet.hr
  ljuba.zgela@zet.hr
  centar@zet.hr

  a pretpostavljam da i direktor ZETa ima mail ivan.tolic@zet.hr i da ga čita?

 3. Tomislav says:

  CC se može uputiti i na gradsku skupštinu:
  http://www.skupstina.zagreb.hr/default.aspx?id=764
  kao i na zamjenice gradonačelnika:
  http://web1.zagreb.hr/default.aspx?id=806

 4. Postar says:

  Mail također može ići na sljedeće adrese (najbolje uz javnost@..):
  tomislav.juric@zet.hr
  glasnogovornik@zet.hr

 5. Miroslav says:

  Podrzavam inicijativu i poslao sam mail izmedu ostaloga na ove email adrese:
  javnost@zet.hr
  pasko.djirlic@zet.hr,
  ivan.sokac@zet.hr,
  ivan.milicevic@zet.hr,
  stjepan.tokic@zet.hr,
  uglik@zet.hr,
  dubravko.mahovic@zagreb.hr, <- covjek u Gradu Zagrebu zaduzen za Javni gradski promet
  ivan.tolic@zet.hr,
  itolic@zet.hr,
  glasnogovornik@zet.hr,
  tomislav.juric@zet.hr

  Pitao sam dodatno i ovo:
  da li ce ZET i kada svoje GTFS datoteke objaviti javno na slobodno koristenje svojim gradanima, kao sto to rade ostale kompanije javnog prijevoza (link s popisom agencija koje daju svoje podatke javno: http://www.gtfs-data-exchange.com/agencies; i javni feedovi: https://code.google.com/p/googletransitdatafeed/wiki/PublicFeeds)?

 6. ines says:

  ZetCheck ..da li se moze znati tko je napravio aplikaciju?

 7. Getz says:

  Nakon poslanog maila, evo i odgovora koji sam jutros primio…

  Poštovani!
  ZET je ustupio sve tražene podatke Google-u koji se odnose na uslugu planiranja putovanja, kako je od te kompanije i traženo, a uoči predstavljanja suradnje nije niti najavljeno kako će se istovremeno korisnicima omogućiti prikaz pozicije vozila u realnom vremenu.
  Naime, ZET je proteklih mjeseci intenzivno radio na stvaranju informacijske platforme koja je preduvjet za svaki daljnji razvoj informatičkih usluga.
  Nakon što su zadovoljeni zahtjevni i detaljni standardi u opticaj je puštena usluga kojoj je namjena – planiranje putovanja.
  Riječ je o prvom koraku suradnje ZET-a i Google-a, čime se Zagreb svrstao među 2800 gradova u svijetu s takvom uslugom. Ona će se, dakako, proširivati.
  Nakon izgradnje spomenute informacijske platforme, ZET nastavlja s razvojem usluga, a stvaraju se time i pretpostavke za druge servise i modele suradnje.
  Nažalost, postojeća informatička infrastruktura ne dopušta nam u ovom trenutku izravnu distribuciju podataka o trenutnim lokacijama vozila velikom broju korisnika jer je sustav koji se koristi za nadzor prometa ograničenih kapaciteta.
  Kada je skupina autora izradila aplikaciju koja korisnike vodi do podataka o poziciji vozila, velik broj pristupa stvarao je smetnje u radu sustava jer za tu namjenu i toliki broj korisnika isti nije namijenjen. Tvrtka u čijem je vlasništvu internetsko sučelje iz kojega su se podaci o prometu za aplikaciju crpili onemogućila je pristup zbog stabilnosti primarne namjene sustava, ali i zaštite osobnih podataka djelatnika. Iz tih je razloga ograničenje pristupa bilo nužno.
  ZET će nastaviti razvijati usluge koje pridonose kvalitetnijem javnom prijevozu i svakako će korisnicima, uz planirani, omogućiti pregled realnog dolaska vozila na određeno stajalište čim to bude moguće. No, prije toga, potrebno je za to osigurati tehničke i sve druge preduvjete te uslugu realizirati na zadovoljstvo cjelokupne javnosti. Aktivnosti koje prethode ustupanju takvih podataka su u tijeku.
  Dakle, možemo potvrditi kako se na tom, ali i brojnim drugim projektima već radi, a isti će omogućiti brojne dodatne usluge suvremenih standarda, od kojih su i pregled prometa i suvremeniji principi naplate prijevoza – samo dio.
  Zahvaljujemo na razumijevanju, ali i svakoj sugestiji, vjerujući kako ipak prepoznajete razvojni trend javnog prijevoza u Zagrebu i pratećih usluga.
  Još jedanput, molimo Vas za još malo strpljenja kako bismo osigurali sve potrebne preduvjete za daljnje usluge.
  S poštovanjem!

  Služba komunikacija i marketinga
  Odjel odnosa s javnošću
  Snježana Peršin,
  Zagrebački holding d.o.o.
  Podružnica ZET
  Ozaljska 105, 10 000 Zagreb

 8. t0c says:

  u ZET-u surfaju teletextom

 1. 08.10.2014.

  […] post o razočaravajućem plodu suradnje ZET-a i Google Transita (kojeg je jutros prenio i Index.hr) izazvao je različite reakcije, a još više bure su izazvali […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.