Google Chromecast – pametniji od SmartTV-a? (2)

You may also like...

18 Responses

 1. xyz54 says:

  Pozdrav , ima li suštinske razlike između google chromecast 2015. i ranije verzije ?

 2. Bok. Ukratko – ne. Način korištenja je identičan. No, prednost novog je što ima 5 GHz WLAN i 802.11ac i generalno sekundu do dvije je brži kada loada pojedini video. Kupio sam Chromecast 2 iz čiste znatiželje i kako ga koristim paralelno s CC1 rekao bih da ako je netko zadovoljan s CC1, nema potrebe za CC2. Stavit ću post ovih dana o CC2 ako te bude zanimalo više informacija.

 3. Zoran Matić says:

  Pozdrav. Mene zanima može li se pomoću ovoga prikazivati video zapis s web sitea na tv-u koji se ne može prikazivati na nekom android uređaju jer je Adobe flash prestao s podrškom za android. Imam android tablet(4.4.4) na kojem ne mogu gledati 80% videozapisa s motogp.com, ali android smartphone (4.4.2) ih pokreće. Da li bih te videozapise mogao gledati na tv-u pomoću chromcasta? Ne kužim se baš previše u ove stvari, pa ako može neko jednostavno objašnjenje.

  • Može, no na Windowsima – tako da castate cijeli tab iz Chrome browsera. Kako? U Chrome browser instalirate Google Cast ekstenziju, otvorite sajt, castate taj tab na Chromecast i to je to – na ekranu televizora imate sliku cijelog taba. Sve što se događa u tabu u browseru, to se vidi na ekranu televizora. Slika nije Full HD/1080p rezolucije već je HD Ready/720p, ali može poslužiti.

 4. Maja says:

  Cemu sluzi ona aplikacija chromecast na google play-u ? Posto nemam smart tv, nije mi jasno da li cu posle kad ga budem kupila biti dovoljno da skinem samo chromecast sa playa bez kupovine ovog prikljucka?

  • Bok, aplikacija Chomecast na Google Play Storeu služi za početno podešavanje Chromecast uređaja, mijenjanje njegovih postavki i slično. Dakle, kupite Chromecast uređaj i instalirate ovu aplikaciju kako bi ga podesili. Pritom je svejedno da li je televizor smart ili ne – Chromecast uređaju za rad od televizora treba samo jedan slobodan HDMI konektor u koji ćete ga spojiti.

 5. Saša says:

  Znate li mora li se Chromecast nužno ukopčati u TV? Mogu li ga ukopčati u drugi media streamer (WD-ov, nema mrežnu podršku) i koristiti preko njega? Televizor mi nema HDMI ulaz. Hvala!

  • Chromecast vam neće raditi preko nekog WD streamera, između ostalog i zato što HDMI port na WDu nije ulaz već samo izlaz. To jest, WD ne može preusmjeriti sliku/zvuk sa HDMIja na neki drugi video-izlaz (npr. S-video ili što li već koristite).

   • Saša says:

    Pa da, naravno, i ja svašta pitam! :-S
    Ali teoretski, preko nečega što ima HDMI ulaz bi radio?

    • Nešto što ima HDMI ulaz, i iz tog ulaza može napraviti konverziju na S-Video ili SCART izlaz – da.
     Ali kad uzmete u obzir koliko bi koštalo takav nekakav uređaj, plus što nećete imati HD – ima li to smisla? Možda je najbolje nabaviti bilo kakav televizor s HDMI ulazom – ne mora nužno biti nov…

 6. Boris says:

  Zanima me moze li se preko ovog uredjaja gledati iptv liste

  • Moze, ako postoji neka aplikacija koja bi rekla “tu ti je IP adresa streama u nekom trbi shvatljivom streaming formatu”. Na zalost, detalje ne znam.

  • Sad mi je palo na pamet – to sto zelite mozete izvesti s Amazonovim FireTV stickom, na njega mozete instalirati neku aplikaciju koja zna otvoriti IPTV streamove.

 1. 18.12.2013.

  […] se u idućem postu o hardveru i zanimljivim, rijetko viđenim mogućnostima koje nudi ovaj naizgled jednostavan […]

 2. 19.12.2013.

  […] [ovo je treći u seriji članaka o Googleovom Chromecastu – za uvod u ovu seriju članaka kliknite ovdje, a za prethodni nastavak pak uprite mišem/prstom ovdje] […]

 3. 23.12.2013.

  […] seriju članaka kliknite ovdje, za drugi nastavak koji se bavi instalacijom uprite mišem/prstom ovdje, a treći dio posvećen korištenju i mogućnostima uređaja vas čeka na ovoj […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.