Hello world!

3 Responses

 1. Marko Orešković says:

  Pozdrav! Moje ime je Marko Orešković, javljam vam se na osnovu vašeg članka o Dakotama. član sam Aerokluba Krila Gacke, radimo na obnovi DC-3 u Otočcu, zrakoplov je obnovljen izvana i iznutra, završni radovi se privode kraju. Radit ćemo i na F84 te na Mig 21. Moj zadatak je da pripremim informacije o našoj Dakoti. Uvelike mi je pomogao vaš članak i na tome vam zahvaljujem. Molim vas za pomoć, kome bi se trebao obratiti da dođem do papira proizvođača naše Dakote, pošto Douglas više ne postoji kao proizvođač.. Zahvaljujem vam na bilo kojem obliku pomoći, kada se radovi završe pozvati ćemo vas na otvorenje! Hvala i lijep pozdrav!

  • Bok Marko – priupitao sam Borana Pivčića, s čijeg sam super bloga Achtung, Skyhawk! (www.achtungskyhawk.com) pokupio dosta informacija o ex-YU Dakotama za svoj članak… evo što savjetuje Boran:

   “Doći do SVIH papira je podosta teško; pošto je služila u JRV, većina njene dokumentacije je vjerojatno izgubljena/uništena/zaboravljena u nekom arhivu u Srbiji. Iako se – u mom iskustvu barem – zrakoplovni organi u Beogradu trude maksimalno odgovoriti na upite od podacima raznih aviona, i oni su ograničeni nedostatkom dokumentacije i vojnim barikadama.

   No, vrlo vjerojatno je moguće doći do njegovih dokumenata PRIJE prodaje JRV. Moja preporuka je da prvo pokušaju poslati upit u RAF (pošto je kod njih služila); oni bi trebali imati papire iz perioda WW2. Na ovoj stranici http://www.raf.mod.uk/history/ ima popis raznih organizacija koje se bave povješću RAF-a, pa mogu kod njih pitati.

   Avion je dalje prešao Francuzima u ruke… te mogu probati opet Francusko RZ kontaktirati, ali hoće li imati uspjeha je upitno…”

 2. Bok Marko! Drago mi je da je post o Dakotama pomogao. Na otvorenje bih svakako volio doći. Inače, često prolazim kraj otočačke Dakote – štoviše, sutra ću ju baš obići u điru motorom 😀
  Raspitat ću se kako doći do papira pa javim.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.